Misteri kubah hijau di atas Masjid Nabawi akhirnya terbongkar, saksikan 3 foto apa yang ditemukan dalam kubah itu


Betul ke apa yang disebarkan tentang benda di atas kubah majid Nabawi adalah sebuah kubur penjahat yang ingin mencuri jasad rasullullah ataupun kubur seorang penjahat yang ingin memecahkan kubah majis Nabawi tersebut?

Berikut adalah perkongsian dari Facebook tentang isu ini:

Persoalan mengenai benda yang terdapat di atas Kubah Masjid An-Nabawi. Janganlah kita menjaja lagi pendapat2 yang tidak sahih. Pendapat Imam Az-Zabidi tentang berkuburnya seorang yang ingin mencuri/memindahkan jasad Rasulullah s.a.w daripada makamnya kerana menganggapnya bidaah dholalah adalah tidak tepat dan tidak sahih riwayatnya kerana sebahagian ulama menganggap bahawasanya Imam Az-Zabidi Rohimahullahu Taala hanya menaqalkan cerita2 masyarakat di persekitaran Madinah al-Munawwarah.

Apa yang berada di atas kubah Masjid An-Nabawi itu ialah jendela ataupun tutupan kubah yang akan di buka ketika hendak membersihkan atap kubah Masjid An-Nabawi. Dahulunya kubah ini terbuka, namun kerana dikhuatiri jikalau hujan, air dipastikan akan masuk yang nanti akan menyebabkan boleh merosakkan bahagian dalam Makam Rasulullah s.a.w dan dua sahabat Baginda s.a.w maka akhirnya ia di tutup. Jadi,cerita mengenai adanya mayat di atas kubah Masjid An-Nabawi adalah tidak benar kerana ia bukanlah mayat tetapi hanyalah jendela yang menutupi Kubah Masjid An-Nabawi..

Jadi, artikel yang banyak disebarkan di internet tentang kubur tersebut adalah tidak benar. Mungkin ada pihak yang bertujuan untuk memesongkan umat islam atau mungkin ingin memperbodohkan umat islam itu sendiri. Wallahualam.

Lihat 4 foto di SINI bentuk jasad yang ditemukan dalam kubah hijau itu.0 Komentar untuk "Misteri kubah hijau di atas Masjid Nabawi akhirnya terbongkar, saksikan 3 foto apa yang ditemukan dalam kubah itu"

 
Copyright © 2014 Kaki Berita Online - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info